Interessante Edith Stein Themadag 9 november 2019

12 november 2019


Met de filosofische inspirerende teksten van onze referenten,
Mevrouw Dr. Ilse Kerremans en de Heer Toon Horsten, was het weer   een mooie interessante  middag met ca. 70 gasten, waaronder H.E.H. Deken Lauvenberg, Deken van Echt Susteren, Pater Ignace geestelijk adviseur van de Stichting Dr. Edith Stein, , de Kruis Heren  uit Maaseik, Wethouder van de Gemeente Echt Echt, Mevrouw Bruijsten  Pater Jacobus, Benedictijn die in het klooster te Lilbosch verblijft.  en verschillende Belgische gasten. De Redemptorist Pater Alaers was zo vriendelijk om Ilse naar Echt te begeleiden.
Het thema van Dr. Ilse Kerremans: Edith Stein als assistente van Edmmund Husserl.

Het thema van de Heer Horsten: Herman Leo van Breda, de redding van het Husserl archief en Edith Stein.


Zoeken