Opening Cultuurhuis Edith Stein

21 januari 2019


Het voormalige raadhuis aan de Plats in Echt is de afgelopen tijd prachtig gerenoveerd tot een multifunctioneel cultuurhuis met zaal. Het gebouw heeft de naam

 “Cultuurhuis Edith Stein” gekregen.

 Zaterdag 19 januari 2019 vond de officiële opening plaats in het bijzijn van de vaste gebruikers van het pand en vertegenwoordigers van de gemeente en de provincie.

Met de zaal in het Connect College erbij kunnen er volgens de wethouders, de Heer Peter Pustjens en de Heer Peter Ruijten in Echt zowel grote als kleinere voorstellingen worden opgevoerd” Het rijksmonument wordt door  een aantal verenigingen gebruikt. Zo gaat de Koninklijke Harmonie St. Caecilia de zaal gebruiken voor repetities en uitvoeringen en blijft het Museum van de Vrouw ook met nieuwe exposities prominent aanwezig in het gebouw. Ook de Heemkundevereniging Echter Landj, Veldeke en de Stichting  Dr. Edith Stein zijn er gevestigd.

Het geheel gerenoveerde oude raadhuis van Echt heeft de naam
“Cultuurhuis Edith Stein” gekregen.
Namens de Stichting Dr. Edith Stein Echt danken wij Burgemeester en Wethouders van harte dat een vurig gehoopte wens in vervulling is gegaan.
Een extra dankwoord voor de wethouder culturele zaken, de Heer Peter Pustjens.
De naam Edith Stein blijft op deze wijze onwrikbaar en onvergetelijk aan Echt verbonden en terecht!
Edith Stein is beschermheilige van Europa, dus óók van Echt!
Wij danken alle vrijwilligers voor de geweldige inzet bij de renovatie van het gebouw, het resultaat mag er zijn!
Wij zijn liefdevol door dit team opgenomen, tussen alle drukke werkzaamheden door hebben zij ons de weg gewezen en ons geholpen met de verhuizing.
Wij als Stichting Dr. Edith Stein zullen in samenwerking met alle gevestigde stichtingen en verenigingen ons uiterste best doen om dit prachtige project te laten slagen.


Zoeken