Bezoek pelgrims uit Heerlen

25 oktober 2018


De Stichting Dr. Edith Stein ontving op 23 oktober 2018 een groep pelgrims uit Heerlen, waarbij –  oud Echtenaar Pastoor Jo Wolters -Het betreft hier oud-medewerkers van de Stichting Sevagram Heerlen.De Stichting Sevagram bevat een aantal verpleeghuizen in Zuid-Limburg en is een organisatie die diensten levert op het gebied van zorg, wonen en welzijn aan vooral ouderen in de regio’s Parkstad en Heuvelland.

Een bijzonder geïnteresseerde groep volgde met ons de Edith Stein  route door Echt. Na afloop werden wij royaal door de pelgrims getrakteerd op koffie  vlaai.

Sevagram is niet alléén de naam van hun zorgorganisatie, maar ook van een klein dorpje in de staat Maharashtra, in het midden-westelijk deel van India. Het dorpje is wereldberoemd, omdat (ashram) is waar de legendarische Mahatma Gandhi zich in 1936 op 67-jarige leeftijd vestigde nadat hij twee jaar in de gevangenis had gezeten wegens het leiding geven aan de befaamde Zoutmars (1930) om vervolgens enige tijd door India te zwerven. Gandhi woonde in Sevagram tot zijn dood in 1948.

Sevagram, werd door Gandhi herdoopt tot ‘Dorp om te dienen’ (Seva’ betekent in het Sanskriet dienen) ligt niet ver van Sabarmati, de plaats van waaruit de voorvechter van het geweldloos verzet zijn legendarische Zoutmars naar Dandi (400 kilometer richting kust) begon.


Zoeken