Ontvangst van 27 leerlingen, 2 leraressen en 1 leraar uit Kevelaer onder aanvoering van Kapelaan Hendrik Wenning

7 oktober 2014


Aanwezig: Pastoor Kanke, Henny en Ton.

Na een fietstocht vanuit Kevelaer via Steyl en Roermond ontvingen wij op 7 oktober onder barre omstandigheden een enthousiast gezelschap van 31 personen onder leiding van hun Kapelaan Hendrik Wenning! Leerlingen in de leeftijd variërend van 9 tot 14 jaar per fiets met windkracht 6 op kop hadden het slechte weer getrotseerd om Echt te bezoeken om meer aan de weet te komen over Edith Stein  in het algemeen en haar leven in Echt in het bijzonder. Chapeau!

Helaas was er geen tijd meer voor een bezoek aan het klooster. Wel werd aandachtig de DVD bekeken en zorgde Pastoor Rainer Kanke voor de nodige toelichting. Na bezichtiging van het archief werd een bezoek gebracht aan de H. Landricuskerk, waar Pastoor Rainer Kanke zorgde voor de nodige tekst en uitleg en door Kapelaan Wenning de H. Mis werd gecelebreerd .

Daarna toog het gezelschap opgewekt naar Heppeneert, waar de barbecue klaarstond. Een terechte beloning voor een Spartaanse dag!

foto-pelgrims-kevelaer-kapelaan foto-pelgrims-kevelaer-3 foto-pelgrims-kevelaer-2


Zoeken