Ontvangst 2 monniken van de Benedictijner Orde uit Santiago de Chile en een Professor uit Bonn

9 mei 2013


Op Hemelvaartsdag 9 mei 2013 ontvingen wij  2 monniken van de Benedictijner Orde uit Santiago de Chile en een Professor uit Bonn.

Pater Bernardo Alvarez OSB en  Pater Basilio Hurtado OSB uit Chile waren op bezoek in de abdij te Beuron.

Prof. Dr. Ilse Kerremans had Pater Bernardo   kennen geleerd op het congres in Santiago de Chile waar hij een voordracht gehouden heeft: “la apuesta trinitaria de Edith Stein en Ser finito Y ser eterno” Rodrigo Àlvarez OSB. Tijdens háár voordracht  was Pater Bernardo haar moderator. Prof. Kerremans heeft tevens de abdij bezocht waar zij leven: Monasterio Benedictino de Las Condes. Zij behoren tot de congregatie van Beuron. Bij dit bezoek verwees Prof. Kerremans naar het boek over Abt Walzer. Naar aanleiding van het lezen  hiervan, hun bezoek in Beuron. Ook een bezoek aan Keulen was gepland.

De enorme energie en hulpvaardigheid van Prof. Kerremans kennende stelde zij voor de monniken vanuit Gent  te gaan afhalen in Keulen om  Echt te bezoeken.”

Wij ontvingen het gezelschap -waarbij óók aanwezig: Dr. Henry Anzulewicz, werkzaam in het Albertus Magnus Instituut te Bonn –  met een lunch waarna de bekende Edith Stein route in Echt.

Na de koffie en Limburgse vlaai in huize Stassen, bracht Prof. Kerremans het gezelschap weer  naar Keulen terug.

Een dankbaar en enthousiast geïnteresseerd gezelschap, kortom  óók bijzonder leerzaam voor ons. Een bezoek waar wij met grote voldoening op terugkijken.

chili-1-klein chili-2-klein


Zoeken