Edith Stein jaarvergadering in Trier van 1 t/m 3 juni 2012

1 juni 2012


Aanwezig van onze Stichting: Echtpaar van Dijk, Echtpaar Stassen en Mevrouw Pustjens v/d Laak.

Een druk bezochte Jahresconferenz met ca. 90 leden begon op vrijdag 1 juni met een vergadering van het DB, waarna de leden werden begroet door de presidente van de E.S.G.D. Frau Dr. Katharina Seifert. Tijdens deze begroeting heeft Mevrouw Stassen -Muyrers het boek “Die Heilige Edith Stein und Ihre Zeit “ met een korte speech geïntroduceerd en aangeboden aan Frau Dr. Katharina Seifert.

In het kader van “Die Tunika Christi  kregen wij na het avondeten  een uitgebreide rondleiding door de Dom van Trier, gevolgd door een orgel meditatie van Emile Hau, de organist van de Dom.

Zaterdag 2 juni “Stellvertretung-ein Reizthema? Ein Beitrag der Patronin Europas, Edith Stein, zur Zukunft”  Een zwaar en ingewikkeld referaat  van Prof.Dr. Karl-Heinz Menke.

Wij werden hierna in kleine groepen opgesplitst en bestond de mogelijkheid om hierover te  discussiëren met een groepsleider.

“s Middags de ledenvergadering waar opnieuw gestemd moest worden. Het werd een  lange vergadering met als uiteindelijk resultaat dat het DB niet werd gewijzigd.

Nog net voordat de vergadering wegens tijdnood werd stop gezet, was gelegenheid voor Mevrouw Stassen om  haar promotionele voordracht toe te lichten. Enthousiast applaus  en verzoeken om de voordracht door te verzenden volgde.

Tevens beloofde verschillende E.S.G.D. leden om naar Echt te komen.

Na het avondeten werd de vergadering vervolgd, waarna de Vesper en een volgende lezing: Ein Vordenker für Glaube und Vernunft : Nicolaas von Kues ( 1401-1464 ) Referent: Dr. Viki Ranff.

De volgende dag zijn wij vroeg vertrokken om in het Klooster Maria von Frieden te  Keulen de bestelde boeken te overhandigen.  Ons verzoek om Zuster Amata Maria Neyer even te mogen feliciteren voor haar 90e verjaardag en haar een boek te mogen schenken werd onmiddellijk goed gevonden door de Priorin Schwester Ancilla. Na dit  heel bijzondere samenzijn met een dankbare Schwester Amata en een lieve en hartelijke Schwester Ancilla eindigde voor ons de Edith Stein  Jahresconferenz van 2012.

Voor de promotionele voordracht ( in de Duitse taal) met foto’s; Klik op “Language” -> “Deutsch”


Zoeken