Zaterdag 7 en zondag 8 augustus viering herdenkingsdagen Edith Stein

7 augustus 2010


Zaterdag 7 en zondag 8 augustus viering herdenkingsdagen Edith Stein
Bijzonder optreden van het Herenkoor St. Landricus tijdens de herdenkingsdagen van Edith en Rosa Stein op zondag 8 augustus in de H.Landricuskerk te Echt.

 

Traditiegetrouw zijn dit jaar de herdenkingsdagen van Edith Stein op 7 en 8 augustus.

 

Onze heilige zuster Edith Stein verbleef in het Karmelklooster te Echt van 31 december 1938 tot 2 augustus 1942, de dag dat zij samen met haar zus Rosa door de Gestapo werd gearresteerd en gedeporteerd naar het concentratiekamp  Auschwitz, waar beiden op 9 augustus op gruwelijke wijze door vergassing om het leven kwamen.

 

Hun sterven wordt herdacht  op zaterdag 7 augustus tijdens de H.Mis van 19.15 uur en op zondag 8 augustus tijdens de Hoogmis van 10.00 uur in de H.Landricuskerk.

 

De meerstemmige Eucharistieviering op zondag 8 augustus zal op bijzondere wijze met een Joods afscheidslied worden opgeluisterd door het Herenkoor St. Landricus onder leiding van de Heer Jos Gielen en met solozang van de heer Leo Kurvers.

Het koor heeft de gezangen speciaal voor deze H. Eucharistieviering ingestudeerd!
Heel bijzonder!!!

U bent van harte welkom.!!!

 

Voor een kop koffie en uitvoerige informatie over Edith Stein kunt U terecht in het Trefcentrum Edith Stein op zaterdag 7 augustus van 10.00 uur tot 19.00 uur en zondag 8 augustus na de Hoogmis.


Zoeken