40 jarig bestaan!

1 mei 2007


De Stichting Dr.Edith Stein Echt NL vierde in mei 2007 haar 40 jarig bestaan
De doelstelling was deze viering te omlijsten met een 3 daags symposium, een zogenaamd “drielandenjubileumfeest”van België, Duitsland en Nederland, en wel op 4, 5 en 6 mei 2007. Een doelstelling die ruimschoots gehaald is!!! Er waren veel bezoekers uit België en Duitsland. Zo was de Edith Stein Gesellschaft Deutschland met het voltallige hoofdbestuur en leden aanwezig.
Het internationale karakter werd nog eens extra geaccentueerd als tijdens de dodenherdenking op 4 mei om 20.00 uur in de H.Pius X kerk te Echt en de kranslegging door hen bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis!
Een van de hoogtepunten vormde ongetwijfeld de themadag op zaterdag 5 mei a.s. Twee prominente sprekers te weten Prof. Dr. Andreas Uwe Müller en Prof Dr. Ilse Kerremans verzorgden een boeiende en buitengewoon interessante middag. Mevr. Dr. Kerremans behandelde het thema “St.Jan van het Kruis in het leven van Edith Stein”, waarna vervolgens Dr.Müller een inleiding hield met als titel “Der schwache Gott- Kreuzeswissenschaft im Kontext der Postmoderne” Deze themadag vond plaats in hotel-restaurant “De Roosterhoeve” te Roosteren van 14.00 tot 17.00 uur.
Het driedaagse evenement werd in stijl afgesloten met een Pontificale Eucharistieviering op 6 mei om 10.00 uur in de H. Landricuskerk, waarbij Bisschop Frans Wiertz celebreerde en o.a. Mgr. Aloys Jousten uit Luik als concelebrant optrad. De H. Mis werd opgeluisterd door de zangvereniging “Vriendenkoor- Echt” , het herenkoor H.Landricus en de Koninklijke Harmonie St. Caecilia.

Na afloop van de plechtigheid werd onze secreteris Mw.Jen Stassen- Muyrers blijde
verrast met een Koninklijke Onderscheiding, keurig opgespeld door burgemeester Mr. E.Schaftenaar.
Een terechte toekenning voor het vele, vele werk dat zij belangeloos doet
voor de Stichting Dr. Edith Stein en de gemeente Echt- Susteren. 

Foto-impressie van een bijzondergeslaagd jubileum
Foto’s GEGO Mediadesign

4mei-duitse-jaarveragdering 4-mei-duitse-jaarvergadering 5-mei-bezoek-aan-het-monument

6-mei-altaar 6-mei-volle-kerk andreas-mueller

dankwoord-jen dr fanfare-dodenherdenking

harmonie jen-met-burgemeester-in-h kransen-dodenherdenking

themadag-dr vredeskruis-met-burgemeester vredeskruis-met-jen-en-strobl

vredeskruis-met-trees zusters-met-jen-6-mei

foto-jen-met-onderscheiding-best
Onze stralende secretaris
Mw. Jen Stassen- Muyrers
met haar Koninklijke Onderscheiding


Zoeken